dijous, 4 de novembre de 2021

"Intercanvi amb un àngles" Christine Nöstlinger

PARLEM-NE...

"INTERCANVI AMB UN ANGLÈS"


Us proposo una parell de qüestions per començar a conversar sobre "Intercanvi amb un anglès", podeu respondre-les als comentaris. Són les següents:

1. A la pàgina 31 la mare diu a l'Ewald:

"T'haurem d'acostumar a conviure amb altres nois perquè no siguis tan excèntric."

Saps que significa la paraula excèntric? (Si no ho sabeu busqueu-la al diccionari).

Creus que és dolent ser "excèntric"?

Quina connotació té al text, positiva o negativa?


2. A la pàgina 38-39 la mare de l'Ewald li diu: 

“Si el dibuix, a més, no compta per a res”.  “Trobo indignant que en una assignatura tan banal com el dibuix t’hagin posat un fastigós notable“ . 

Què opineu d’això que diu la mare de l’Ewald? Hi esteu d’acord? 

Per què creieu que hi ha certes assignatures (matematiques, llengua, ciències) que tenen més prestigi que les altres (gimnàs, dibuix...)?

Espero llegir els vostres comentaris ben aviat!10 comentaris:

 1. 1.Jo no crec que sigui dolent ser excentric encara que al text sigui negatiu.
  2.Opino que un notable no està tan malament. No, no hi estic d'acord perque a cada persona li posen la nota que es mereix. És perque la gent pensa que serveixen més al futur i a la vida real.
  Aquestes són les meves respostes,fins aviat,
  Ayoub.

  ResponElimina
 2. Gràcies per donar la teva opinió Ayoub,estic d'acord amb tu, ser un excèntric no té perquè ser negatiu.

  ResponElimina
 3. 1- no crec que sigui dolent ser excentric ja que cadascú te la seva personalitat i no crec que sigui res dolent ser-ho.

  2-un notable és una gran nota i no estic per res d'acord amb lo que diu la mare, perque al dibuix no és una cosa que se li pugi donar bé a qualsevol, com un altre assignatura, si no se li dona bé pot millorar pero encara així notable está molt bé, perque a aquelles asignatures hi cal estudiar, escoltar, etc... En canvi a educació física hi cal unes condicións fisiques igual que a dibuix hi cal saber dibuixar i es difícil ensenyar a dibuixar bé a algú.

  Espero les teves respostes, ens veiem!

  ResponElimina
 4. Gràcies per comentar Tadeo! No puc estar més d'acord amb tu, a mi també em sembla molt més complicat saber dibuixar bé o l'educació física, que no pas memoritzar les taules de multiplicar o els rius de Catalunya. Em sembla que la Christine Nöstlinger estaria d'acord amb nosaltres. ;-)

  ResponElimina
 5. P1
  Dit de la persona estranya en alt grau en les seves maneres, en el seu capteniment.
  No crec que sigui tant dolent cada escu és com és
  Jo crec que es negativa

  P2
  No estic d’acord amb el que diu la mare, a vegades ho fan per que els profes veuen més potencial.
  Jo crec que ho fan perquè és més bàsic la literatura els coneixements dels animals etc.

  Joan

  ResponElimina
 6. Molt bé, Joan! Totalment d'acord, cadascú és com és.

  ResponElimina
 7. 1. Una persona excentric, vol dir que esta allunyat de les altres persones, en aquest cas, Ewald, es vol allunyar i estar sol. Jo la vreitat es que crec que no es tan dolent se excentric,aunque el text sigui negatiu, de vegades esta be estar sol, nomes amb els teus pentsaments....
  2. Jo no estic d'acort amb la mare de l'Ewald. Opino que un notable esta molt be, i es dificil que tot ho treguis exel·lent, i ames, el gimnas i l'artistica, no la pots estudiar gaire, pero medi social, matematiques,.. etc, es pot estudiar facilment, nomes agafes un llibre, o les fitxes que vas anant fent. Pero l'artistica i gimnas aixo depen mes del talent, per exemple, jo l'any passat vaig tenir un notable a educacio fisica i artistica un exel·lent ( i com he dit depen del talent, i ami s'em dona molt be l'artistica, i a mes de gran vull ser artista.)

  Alisa&Kravchenko

  ResponElimina
 8. Moltes gràcies pel teu comentari, Alisa.
  Estic molt d'acord amb tu, no pots estudiar per educació física o artística, o tens l'habilitat o no la tens. Estic segura que tu seràs una gran artista.
  Per cert, no penseu que mots artistes són una mica excèntrics?

  ResponElimina